Działanie i zastosowanie:
Czarna porzeczka ma silne właściwości witaminizujące, wspiera dobre widzenie. Jest antyoksydantem, zajmującym wysoką pozycję na liście ORAC. Owoce czarnej porzeczki są drugim po dzikiej róży, najbogatszym Europejskim źródłem witaminy C. Witamina C wspiera odporność organizmu i jest szczególnie zalecana w okresie jesienno-zimowym.
Wpływa na prawidłowy metabolizm energetyczny, stan układu nerwowego i funkcje psychologiczne. Niweluje uczucie zmęczenia i znużenia.
Czarna porzeczka EkaMedica jest klarowna i ma rzadką konsystencję. Wyróżnia ją intensywny, charakterystyczny dla owocu smak oraz zapach, jak również niezwykle nasycona barwa.
Skład:
Sok z owoców czarnej porzeczki (Ribes nigrum L.) 99,7% - wyprodukowano z zagęszczonego soku z owoców czarnej porzeczki, standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia) 0,3%, w tym naturalna witamina C.
Porcja dzienna 50 ml zawiera 150 mg standaryzowanego ekstraktu z owoców camu camu, w tym 15 mg witaminy C, co stanowi 18% RWS*.
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób użycia:
Dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad pochodzenia naturalnego.
Status rejestracji:
suplement diety
Informacje dodatkowe
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry