Działanie i zastosowanie:
Krem intensywnie pielęgnujący suchą skórę stóp zapobiega jej rogowaceniu. Wysokiej jakości składniki kremu wyrównują niedobór wody i lipidów zapewniając właściwe działanie bariery naskórkowej. Mocznik wiąże wodę w głębszych warstwach skóry. Zrogowacenia skóry zostają zmiękczone; zapobiega jej nadmiernemu nawarstwianiu. Olejki z sandałowca i awokado o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych dostarczają suchej skórze brakujące lipidy i zmniejszają utratę wody wskutek parowania. Działanie to wzmacniane jest przez specjalny wyciąg z alg. Alantoina, składnik kasztanowca zwyczajnego przyspiesza regenerację skóry. Farnezol działa antybakteryjnie i dezodorująco. Zapobiega nieprzyjemnemu zapachowi, grzybicy i świądowi skóry.
Skład:
Aqua (Water), URea, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Isopropyl Palmitate, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, Ceyl Alcohol, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Myristyl Myristate, Triethyl Citrate, Hydrolyzed Algin, Chlorella Vugaris Extract, Maris Aua (Sea Water), Chlorphenesin, Farnesol, Hippophae rhamnoides (Seabickthrn) Extract, Allantoin, Xanthan Gum, Phenoxyethanol Methylparaben, Ethylparaben, Caprylyl Glycol, Propylene Glycol, BHT, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid.
Sposób użycia:
Dwa razy dziennie wmasować krem w skórę stóp. Szczególną uwagę zwrócić na przestrzenie między palcami.
Status rejestracji:
Kosmetyk
Informacje dodatkowe:
Przetestowany dermatologicznie.