Działanie i zastosowanie:
Produkt ma postać dietetycznego środka spożywczego specjalnego przeznaczenia medycznego. Przeznaczony jest do stosowania w ramach postępowania dietetycznego w przypadku hipoproteinemii. Zawiera duże ilości białka, uzupełniając w ten sposób jego braki występujące w naturalnej diecie. Produkt charakteryzuje się neutralnym smakiem i doskonale nadaje się do gotowania z potrawą albo z napojem. Nie zawiera glutenu
Skład:
Koncentrat białek mleka, emulgator (lecytyna sojowa). białko 88,5g, węglowodany (laktoza) <1,5g, tłuszcz 1,6g, Na 50mg, Cl 100mg, Ca 1350mg, P 700mg, Mg 20mg, Osmolarność (roztw. 10%) 30mOsmol/l.
Sposób użycia:
Używać wyłącznie miarki załączonej do opakowania. Jedna płaska miarka (2,5g proszku) dostarcza 2,2g białka. Umyć ręce, używać czystych naczyń, upewnić się, że wieczko puszki jest czyste. Wymieszać wymaganą ilość proszku z wystarczającą ilością zimnego płynu do uzyskania pasty o jednorodnej konsystencji. Wymieszać z potrawą lub napojem. Przygotowaną porcję pokarmu spożyć w ciągu 2 godzin. Niewykorzystaną pozostałość wyrzucić.
Status rejestracji:
Dietetyczny środek medyczny specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Informacja dodatkowa:
Stosować pod nadzorem lekarza. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.