Działanie i zastosowanie:
Resource Instant Protein to niekompletna pod względem odżywczym dieta w proszku do rozpuszczenia, o smaku neutralnym. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko, np.:
Z oparzeniami
Z odleżynami
W chorobie nowotworowej
Z ranami
Warto stosować Resource Instant Protein, ponieważ:
Jest całkowicie rozpuszczalny w zimnych i ciepłych potrawach
Nie zmienia smaku, konsystencji i koloru potraw i napojów
Dawkowanie może być dostosowane do potrzeb pacjenta
Produkt należy stosowa
pod kontrolą lekarza.
Skład:
Białka mleka, emulgator lecytyna sojowa, substancja przeciwzbrylająca (E341).
Sposób użycia:
Zgodnie z zaleceniem lekarza
Na 150 ml płynu lub 150 g potrawy należy dodać 10-15 g proszku (2-3 łyżki stołowe). Ilość należy dostosować do wieku, potrzeb oraz stanu pacjenta.
Produkt może być dodawany do napojów oraz do zimnych i ciepłych posiłków. Do przygotowania posiłków lub napojów należy najpierw rozpuścić proszek w niewielkiej ilości letniego płynu. Każda ilość produktu, która została podgrzana i niespożyta należy wyrzucić.
Status rejestracji:
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego.
Informacja dodatkowa:
Stosować pod kontrolą lekarza. Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni do stosowania powyżej 3. roku życia.
Producent:
Nestle Polska S.A.
Ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa