Produkty lecznicze wysyłamy specjalistycznym transportem, który gwarantuje bezpieczny przewóz leków w odpowiedniej monitorowanej temperaturze.
Działanie i zastosowanie:
Ekstrakt z pestek i miąższu grejpfruta, wzbogacony koncentratem aceroli, owocu bogatego w naturalną witaminę C. Owoce aceroli (odmiana wiśni rosnąca w Ameryce Południowej, głównie w Brazylii) i grejpfruta są bogate w witaminę C oraz związki flawonowe, które wykazują działanie przeciwutleniające oraz ochronne na naczynia krwionośne. Jako antyoksydanty ograniczają utlenianie witaminy C przedłużając jej działanie. Wpływają także korzystnie na wchłanianie witaminy C. Witamina C jest antyoksydantem, ogranicza szkodliwe działanie wolnych rodników, bierze m. in. udział w biosyntezie kolagenu, kwasu foliowego, hormonów kory nadnerczy, zwiększa przyswajanie żelaza.
Skład:
ekstrakt z pestek i miąższu grejpfruta standaryzowany na 1200 mg bioflawonoidów na 100ml 92 % (gliceryna - nośnik, substancje pochodzące z grejpfruta); koncentrat aceroli Malpighia glabra L. 3%; woda; kwas L-askorbinowy (witamina C). Produkt zawiera 110 mg bioflawonoidów na 10 ml.
Sposób użycia:
W celu uzupełnienia diety w naturalne bioflawonoidy i inne substancje pochodzące z grejpfruta oraz witaminę C poleca się spożywanie Citroseptu Forte Acerola dwa razy dziennie po 20 kropli, rozpuszczonych w 100-200 ml płynu, najlepiej w soku owocowym.
W przypadku zwiększonego zapotrzebowania na bioflawonoidy i witaminę C (np. w okresie zwiększonego występowania przeziębień) produkt należy przyjmować przez około 3 dni, 2 razy dziennie po 30 kropli, rozpuszczonych w 100-200 ml płynu, najlepiej w soku owocowym.
Produkt może zawierać naturalny osad - przed użyciem wstrząsnąć.
Status rejestracji:
suplement diety
Informacje dodatkowe:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Stosowanie suplementacji nie może zastąpić zdrowej, zróżnicowanej diety oraz utrzymywania zdrowego trybu życia.