Produkty lecznicze wysyłamy specjalistycznym transportem, który gwarantuje bezpieczny przewóz leków w odpowiedniej monitorowanej temperaturze.
Działanie i zastosowanie:
Magnefar B6 Cardio, 60 tabletek
Zawarty w suplemencie diety magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitycznej, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi i funkcjonowania układu nerwowego. Witamina B6: pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Kwas foliowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Skład:
sole magnezowe kwasu cytrynowego, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, cytrynian potasu, nośnik: poliwinylopolipirolidon, otoczka o składzie (substancje glazurujące: alkohol poliwinylowy, glikol polietylenowy, substancja przeciwzbrylająca: talk, barwnik: dwutlenek tytanu), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy)
4 tabletki zawierają: potas 320mg (16%)*, magnez 130mg (35%)*, witamina B6 2mg (143%)*, kwas foliowy 400mcg (200%)*.
*RWS-Referencyjna Wartość Spożycia.
Sposób użycia:
2 tabletki rano i 2 tabletki wieczorem.
Status rejestracji:
Suplement diety.
Informacje dodatkowe:
Przeciwwskazania: kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.
Ważne wskazówki:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 stopni Celsjusza, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Niewskazany dla osób z nietolerancją laktozy.
Niewskazany dla osób uczulonych na soję i produkty pochodne (na przykład lecytynę sojową).