Działanie i zastosowanie:Cran Flora – Preparat Solgara zawiera pełnowartościowy koncentrat żurawiny wielkoowocowej, witaminę C w postaci nie kwasowej – Ester C oraz 6 miliardów żywych bakterii probiotycznych.
Receptura preparatu uwzględnia następujące fakty naukowe:
- Tylko synergistyczne działanie wszystkich związków zawartych w żurawinie zapobiega powstawaniu kolonii (osadzaniu się) E. Coli na ściankach pęcherza i dróg moczowych w organizmie ludzkim.
- Witamina C – wzmacnia osłabiony układ odpornościowy, który walczy w tym czasie z infekcją.
- Witamina C może zwiększać ilość bakterii probiotycznych Lactobacillus. Dodatkowo sama witamina C może również hamować rozwój bakterii E. Coli.Żurawina i Witamina C działają synergistycznie – bioflawonoidy zawarte w pełnowartościowym wyciągu z żurawiny wspomagają wchłanianie i wychwyt witaminy C w organizmie.
- Bakterie probiotyczne Lactobacillus (SD-5864) mają zdolność przetrwania w obecności żurawiny. Kolonizują jelita w jej obecności stanowiąc wsparcie budulcowe dla istniejącej zdrowej flory bakteryjnej, wzmacniając jednocześnie przewagę „drużyny zdrowych” w walce o pokarm z pasożytniczą florą jelitową, której zawsze towarzyszą różnego rodzaju szkodliwe bakterie.
Skład:żurawina (koncentrat 50:1), witamina C (L-askorbinian wapnia Ester-C®), L. Acidophilus, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.
Dawkowanie:Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Status rejestracji:Suplement diety
Informacja dodatkowa:Produkt bezglutenowy, bezmleczny, wegański, wegetariański.
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów i barwników.